2017 Türk Dili Yılı ilan edildi.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu ile Türk Dil Kurumu tarafından, ‘2017 Türk Dili Yılı Dilimiz Kimliğimizdir’ konulu tanıtma toplantısı düzenlendi.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek himayelerine aldıkları bir kampanyayla Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ile Türk Dil Kurumunun öncülüğünde 2017 yılının “Türk Dili Yılı” olarak ilan edilmesi amacıyla gerçekleştirilen tanıtma toplantısına, başta Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün yanı sıra üniversite rektörleri, kamu kurumu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğretim üyeleri, öğretmen ve öğrenciler olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, sırasıyla Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs ve Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş birer konuşma yaptı.
Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Yayımlanma Tarihi: 19 Aralık 2020