Aydın’da "Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Hatırat Uluslararası Sempozyumu" düzenleniyor…

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Adnan Menderes Üniversitesi iş birliğiyle 25-27 Nisan 2018 tarihlerinde Aydın’da “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Hatırat Uluslararası Sempozyumu” düzenleniyor.

Yurt içinden ve yurt dışından 100’ü aşkın bilim insanının katılacağı sempozyumda, tarih araştırmalarında hatıratların yeri ve önemi ele alınıyor.  Sempozyum, I. Dünya Savaşı, Milli Mücadele, Balkan göçleri gibi cumhuriyete geçiş sürecinde iz bırakan tarihsel konuları, belgelerin dile getirmediği ayrıntılar ve yaşanmışlıklar üzerinden ele alan zengin bir program sunuyor.  Türk tarihinin çeşitli dönemlerine dair hatırat örneklerine yer verilecek olan etkinlikte, askerlerden siyasetçilere,  seyyahlardan  diplomatlara kadar tarihi olaylara tanıklık etmiş kişilerin kaleminden savaşa, esarete, göçe ve toplumsal değişmeye dair hatıralar sonraki kuşaklarla buluşturulacak. Sempozyumda hatıratların bir tarih kaynağı olarak kullanımına dair yöntemsel sorunlar da ele alınacak.

Etkinlik kapsamında Prof. Dr. Kezban Acar Kaplan’ın “Sürgünden Hatıra Kalan Fotoğrafar: Türkiye’deki Beyaz Rus Mülteciler” başlıklı sergisiyle Dr. Öğr. Üyesi Musa Gümüş’ün “Esaretin Siyah-Beyaz Hali: I. Dünya Harbi’de Türk Esirlerinden Fotoğraf Kareleri” isimli sergisi de ziyarete açılacak.

Sempozyum programı için tıklayınız