Bandırma’da XI. Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu Düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi iş birliğiyle 29-30 Nisan tarihlerinde Bandırma’da Uluslararası XI. Türk Deniz Ticareti Tarihi Sempozyumu düzenlenecek.

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve her yıl deniz ticareti tarihi alanında yapılan çalışmaların paylaşıldığı sempozyum serisinin bu yılki ana teması “Güney Marmara Limanları ve Adalar” olacak. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin ev sahipliği yapacağı sempozyumda, önemli bir aktarım limanı olma özelliğini tarih boyunca koruyan Bandırma Limanı başta olmak üzere Güney Marmara limanları ve bölgedeki deniz ticareti güzergâhları ele alınacak. İstanbul, Trakya ve Balkan limanlarının ve bu civardaki adaların deniz ticareti tarihindeki yerini irdelemek üzere tarih, iktisat, arkeoloji, hukuk ve sosyoloji gibi alanlardan 60’a yakın bilim insanını bir araya getirecek olan sempozyumda, alanda gerçekleştirilen son çalışmalar disiplinler arası bir bakış açısıyla değerlendirilecek.

Prof. Dr. İdris Bostan’ın başkanlığında Prof. Dr. Rhoads Murphey, Prof. Dr. Chakip Benafri, Prof. Dr. Ali Efdal Özkul’un yer aldığı açılış oturumuyla başlayacak olan sempozyum, ilgili herkesin katılımına açık olacak.

Sempozyum programı için tıklayınız